Porsche og Mobil 1™ –
et samarbeid for ytelse

Porsche og Mobil 1 har inngått et samarbeid basert på å levere optimal ytelse for å gi en eksepsjonell kjøreopplevelse. Samarbeidet har vært i stadig utvikling siden 1996. Det har omfattet fire generasjoner av den ikoniske Porsche 911 og har vært medvirkende til lanseringen av mange nye bilmodeller.

Etter å ha nådd en 20 års milepæl er dette partnerskapet utvidet til 2021. «ExxonMobil er en av våre næreste og viktigste samarbeidspartnere, ikke kun på motorsport men også i utvikling av våre motorer, som er fylt på fabrikken med den høytytende smøreoljen Mobil I» sier Porsche’s styremedlem for Forskning og Utvikling, Dr. Michael Steiner. I de siste 20 årene har ExxonMobil gitt et betydelig bidrag til de gode prestasjonene for våre motorsport kjøretøy.

Mobil 1™ 0W-40 er helsyntetisk og reduserer slitasjen til et minimum, samtidig som ytelsen holdes optimal under forhold med høy belastning. Dette gjør Porsche trygge på å anbefale oljen for alle sine bensindrevne biler – uansett om bilen skal til Sibir eller Afrika.

Keep a Porsche running like a Porsche


Porsche 911 har gjennomgått et skikkelig ansiktsløft og har fått en turboladet seks sylinders motor som standard, i stedet for den tradisjonelle motoren. Med mer kraft, høyere dreiemoment, lavere CO2-utslipp og redusert drivstofforbruk setter dette en ny standard for ytelse. Dette setter også høye krav til motoroljen. Derfor har Porsche valgt å fylle den nye 911 med Mobil 1™. La Porschen din fortsette å fungere som en Porsche med Mobil 1.

Nylig passerte samarbeidet mellom Porsche og Mobil 1 en viktig milepæl – med en million Porsche-motorer som har blitt fylt ved fabrikken med Mobil 1. Antallet bare øker i takt med at Mobil 1 hele tiden oppfyller sitt løfte om å gi drivstofføkonomiske fordeler, slitasjebeskyttelse for motoren og god holdbarhet ved høy temperatur. Porsche anbefaler uttrykkelig at man brukes Mobil 1 ved oljeskiftene. Dette produksjonslandemerket gjenspeiler hvor pålitelig Mobil 1 er og hvordan den stadig har blitt bedre.

Porsche anbefaler uttrykkelig Mobil 1


Ikke bare det, men siden 2007 har Mobil 1 vært hovedsponsor av Porsche Mobil 1 Supercup, det raskeste og mest prestisjefylte internasjonale mesterskapet for ett bilmerke. Mobil 1 0W-40 brukes i hver eneste bil som er med i racet, og er nøyaktig samme olje som brukes i alle Porsche-produserte bensinmotorer i vanlige biler. Dette mesterskapet illustrerer unionen mellom de to selskaper i verdensklasse – i navn, filosofi og ytelse.

Se hvor integrert Mobil 1-motoroljen er for teamene i vår motorsportsseksjon.

Lær mer om Mobil 1™


Hva er syntetiske oljer?
Finn riktig olje til din bil


Oljevelger