Hvorfor bør du velge syntetisk olje?

Alle motoroljer er ikke like. Du vet kanskje allerede at syntetisk olje yter bedre enn konvensjonell olje, men det er ikke sikkert at du vet hva som er forskjellen mellom syntetiske blandingsoljer og helsyntetiske oljer. Hvis du ikke vet det, bør du lese videre.

Hva er syntetisk olje?

Syntetisk olje er utformet for å gi bedre beskyttelse mot motorslitasje og høye temperaturer – to faktorer som kan gjøre at olje brytes ned og blir mindre effektiv. Syntetisk olje med lavere viskositet produserer også mindre motstand i motoren, så motorer med syntetisk olje har flere hestekrefter og bedre drivstoffeffektivitet enn de med konvensjonell olje.

Typer syntetisk olje:

Det finnes to typer syntetisk olje: halvsyntetisk olje og helsyntetisk olje. Her er forskjellen.

  • Halvsyntetisk olje er en blanding av konvensjonell motorolje og syntetiske baseoljer. Du kan tenke på det som en kopp kaffe der halvparten er koffeinfri og halvparten er vanlig kaffe. På grunn av den syntetiske baseoljen som er lagt til, får du mer ytelse og beskyttelse enn fra konvensjonelle oljer.

  • Helsyntetisk olje inneholder ikke noe konvensjonell olje. I stedet brukes en syntetisk baseolje blandet med mange forskjellige additiver som gir oljen bedre ytelse og utmerket motorbeskyttelse. Denne blandingen av høytytende væsker og additiver bidrar til å forhindre slitasje. holde motordelene rene, gi god flyt, opprettholde viskositeten, forebygge rust og redusere friksjonen.

Resultatet er et smøremiddel som holder seg flytende og glatt i et bred skala av temperaturer og motorforhold. I tillegg er syntetiske oljer mer holdbare, så de varer lenger og du slipper å skifte olje like ofte.

Lær mer om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsportFinn riktig olje til din bil


Oljevelger