Personvernerklæring


ExxonMobil Corporation og tilknyttede selskaper (”ExxonMobil”) setter pris på din interesse for dette Nettstedet og andre tilsvarende ExxonMobil Nettsteder eller lenkede nettsteder. Ditt personvern er viktig for oss, og vi ønsker at du skal forstå vår praksis med å samle informasjon om personer som har besøkt Nettstedet, samt hvordan vi bruker informasjonen. Undersøk hver del eller side på Nettstedet som du besøker. Enkelte deler eller sider av Nettstedet kan inneholde endringer på personvernet, som gjelder for din bruk av den delen eller siden - enkelte applikasjoner kan for eksempel kreve tilleggsinformasjon av deg.

Informasjon og bruk

Når noen besøker Nettstedet, samler serveren vår automatisk informasjon, som muliggjør kommunikasjon mellom Nettstedet og datamaskinen til den besøkende under besøket. Vi sporer også informasjon som antall besøk på Nettstedet, hvilke deler de besøkende besøker, IP-adresse (internettadressen som din leverandør av internett-forbindelse har gitt din maskin), domenetype, nettlesertype (f.eks. Netscape eller Internet Explorer), dato og klokkeslett. Vi bruker denne type informasjon til statistiske formål, og for å hjelpe oss til å designe og administrere Nettstedet. Denne slags informasjon avslører ikke personlige opplysninger, som ville gjøre det mulig for oss å identifisere eller lokalisere enkeltpersoner som besøker siden.

Personvernet fokuserer på personlig informasjon. Det vil si informasjon som kan brukes til å identifisere en enkeltperson, slik som for eksempel navn, adresser, e-postadresser og telefonnummer. Dersom du oppgir navnet ditt under ditt besøk, fyller ut et bestillingsskjema, deltar i en konkurranse eller gir oss annen informasjon, kan det være at du gir oss personlige opplysninger. Vi kan samle og bruke slik informasjon for å sende deg produkter eller tjenester, fakturere deg for varer og tjenester som du har bedt om, markedsføre produkter og forbindelser som vi tror kan være av din interesse, eller for å kommunisere med deg i andre henseender.

Som forklart i avsnittet ”Formidling av informasjon til tredjepart” nedenfor, distribuerer eller selger vi ikke informasjon til tredjepart i det henseende at de skal kunne markedsføre sine produkter og tjenester til deg. Som det også er forklart i avsnittet ”Avslutning av brukerforholdet/endring av opplysninger” forplikter vi oss til å fjerne dine personlige opplysninger fra vår database i løpet av rimelig tid, slik at du ikke mottar kommunikasjon fra oss senere. Dersom du melder ifra til oss om at personlig informasjon som du tidligere har oppgitt til oss ikke lenger stemmer, foretar vi nødvendige endringer.

Informasjon lagret på din datamaskinVi kan lagre noe informasjon (kjent som ”cookie”) på din datamaskin, når du ser på eller bruker Nettstedet. Denne informasjonen forenkler bruken av Nettstedet, og sikrer at du ikke behøver å skrive inn dine detaljer hver gang du besøker Nettstedet. Du kan slette eller blokkere slik informasjon fra datamaskinen din, dersom du ønsker det. (Se ”hjelp”-funksjonen i nettleseren din eller i brukerhåndboken for hvordan man gjør dette.) 

Informasjon fra barn

Nettstedet inneholder informasjon, som kan være spesielt interessant for barn, men ExxonMobil søker ikke å samle inn personlige opplysninger om eller fra personer under 17 år.

Hyperlenker

Dette Nettstedet har lenker til nettsteder som ikke eies, kontrolleres eller vedlikeholdes av ExxonMobil. Vi kan ikke holdes ansvarlig for deres personvernpolicy og –praksis, og vi tar ingen skritt og gir ingen garantier i forhold til personvernpraksisen på disse nettstedene. Vi kan heller ikke ta ansvar for policy og praksis på nettsteder som du har blitt lenket til via vårt Nettsted. Vi anbefaler at du undersøker personvernpolicyen til andre nettsteder, og at du tar kontakt med operatøren dersom du har bekymringer eller spørsmål.

Informasjonsformidling til tredjepart

Kommunikasjon på Internett og formidling av informasjon, produkter og tjenester til deg på andre måter, forutsetter nødvendigvis at personlig informasjon om deg blir formidlet via eller behandlet av tredjeparter. Men ExxonMobil selger eller distribuerer ikke personlig informasjon om deg med hensikt å gi tredjepart mulighet til å markedsføre sine produkter eller tjenester ovenfor deg.

Vi engasjerer andre bedrifter og personer til å utføre enkelte funksjoner for oss. Eksempler på dette er fullføring av bestillinger, leveranser, sending av post og e-post, fjerning av repeterende opplysninger fra kundelister, dataanalyse, assistanse til markedsføring, prosessering av kredittkortbetalinger og kundeservice. Disse personene har tilgang til dine personopplysninger, men de har ikke lov til å bruke informasjonen til andre formål.

Personopplysninger samlet av ExxonMobil kan overføres til andre divisjoner i selskapet og tilknyttede selskaper over hele verden, noen ganger fra land i EØS-området til land utenfor EØS. Ved å gi fra seg opplysninger på Nettstedet godtar brukeren eksplisitt også muligheten for overføring av informasjon, som er omfattet av denne personvernerklæringen, på tvers av landegrenser.

Sensitiv informasjon

ExxonMobil søker ikke å samle sensitiv informasjon fra besøkende på Nettstedet, med mindre det er juridisk påkrevd, som for eksempel ved rekrutteringer og ansettelser. Sensitiv informasjon inkluderer informasjon, som berører: rase eller etnisk opprinnelse, politiske synspunkter, religiøs eller liknende tro, medlemskap i fagforening, fysisk og psykisk helse, seksualliv eller kriminelt rulleblad. Vi ber deg om ikke å gi fra deg denne slags sensitiv informasjon til oss. Dersom du allikevel skulle å oppgi slik informasjon, aksepterer ExxonMobil at du gir ditt samtykke i å behandle informasjonen i henhold til denne personvernbeskrivelsen, eller som avklart på tidspunktet da informasjonen ble gitt.

Avslutning av brukerforholdet/endring av opplysninger

Du kan be om at dine personopplysninger fjernes fra vår database, slik at du ikke lenger blir kontaktet av oss, ved å sende et brev eller en e-post til vår kundeservice på adressene oppgitt under ”Kontakt ExxonMobils kundeservice”. Du kan også endre personopplysninger som vi tidligere har fått av deg, per brev eller e-post.

Betingelser for bruk, meldinger og endringer

Dersom du ønsker å besøke Nettstedet vårt, vil ditt besøk og eventuelle konflikter vedrørende personvern være underlagt denne personvernerklæringen og De generelle bruksbetingelsene, inklusive alle begrensninger vedrørende skade, voldgift og anvendelse av loven.

Kontakt med ExxonMobils kundeservice

Dersom du har spørsmål om personvernerklæringen, dette Nettstedet eller dine besøk på Nettstedet, vennligst ta kontakt på følgende adresse:

Exxon Mobil Corporation
Attn: Customer Relations
Box 1049
Buffalo, New York
14240-1049