Norge
Mobil 1

Stewart-Haas Racing

2011 var vår første år med Stewart-Haas Racing, og vårt nyskapende smøresystem forbedret resultatene deres umiddelbart. Prøver og analyser viste at reduksjonen av friksjon førte til at mer av motorkraften ble overført til bakhjulene. Denne forbedringen av effektiviteten bidro til at Tony Stewart tok sin tredje mesterskapsseier. Vi fortsetter å se etter de små forbedringenesom hjelper bilen å oppnå sitt fulle potensial.

Motortype Chevrolet R07 V8 5,8 liter

Motorkraft Maks. hestekrefter: Ca. 850 hk ved 9000 o/min Maks. dreiekraft: 745 Nm ved 7500 o/min

Racerbilen: 2016 Mobil 1 Chevrolet SS


Mobil 1 er en integrert del av NASCAR® – vi har vært offisiell motorolje ved NASCAR siden 2003. Over halvparten av bilene som deltar bruker våre produkter for å oppnå best ytelse og driftssikkerhet. I tillegg har vi også vært en av hovedsponsorene til Stewart-Haas Racing siden 2011, da Tony Stewart kjørte inn til sin tredje seier i NASCAR Sprint Cup. Vi vet godt at ingen NASCAR-baner er like, så vi tilpasser hele tiden produktet vårt for å oppnå fordelene som fører til seier, samtidig som vi tar hensyn til miljøet. Vi føler oss like mye som hjemme på de høye doseringene ved Bristol som vi gjør på de rette strekningene ved Talladega.

nascar-car-face-on

Matt Borland Vice President of Technology

Løpsteamet

NASCAR-konkurransene er midt i blinken for Mobil 1-ingeniørene når de skal utvikle og vurdere avanserte oljer som fører til produkter som kan bidra til å optimalisere ytelsen til bilen din og få den til å kjøre som ny.

matt

Matt Borland Visepresident for teknologi

Mobil 1-produktene gjør en utmerket jobb med å holde friksjonen på et absolutt minimum slik at vi kan få ut så mange hestekrefter som mulig og samtidig holde temperaturen nede.

Borland har ry for å være en av dem som jobber hardest ved NASCAR. I mai 2007 byttet han til Haas CNC Racing (i dag Stewart-Haas Racing) for å lede laget som deres konkurransesjef. Da Tony Stewart ble deleier av laget i 2009, gikk Borland over til stillingen som teknisk sjef. I løpet av sin lange fartstid hos Stewart-Haas har han blitt forfremmet til Vice-President of Competition. I dag er han Vice President of Engineering med ansvar for alle lagets tekniske initiativer og forskjellige FoU-prosjekter. Borland er lidenskapelig opptatt av å opprettholde Stewart-Haas Racings status som et lag helt i toppen av eliteserien NASCAR Sprint Cup.

Tony Stewart Født: 20. mai 1971
Ble med på laget: 2009

Kevin Harvick Født: 8.desember 1975
Ble med på laget: 2014

Sjåførene: Tony Stewart og Kevin Harvick

I NASCAR er effektivitet nøkkelen til suksess. Mobil 1-produktene hjelper over halvparten av de deltakende lagene i NASCAR med å redusere friksjonen i motoren og redusere energitap. Det betyr færre turer inn til banedepotet og mindre slitasje på motoren – og i løpet av et race på 800 kilometer har det stor betydning for drivstofføkonomien og rundetidene. Disse fordelene var av helt avgjørende betydning i løpet av de siste 36 rundene i 2011-sesongen. Mobil 1 motorolje hjalp Tony Stewart med å sikre seg sin tredje sammanelagtseier i NASCAR Sprint cup, og vi fortsetter å arbeide for å finne nye og bedre måter å gjøre bilenes ytelse enda bedre.

tony

Tony Stewart

Vi kjempet om førsteplassen, og vi klarte å gjøre drivverket vårt så effektivt at vi bare trengte å kjøre inn til banedepotet én gang, mens de andre lagene måtte innom banedepotet to ganger for å nå målstreken. Det var en av de gangene da vi virkelig fikk se hvor sterk Mobil 1 var.

Tony Stewart tok NASCAR-miljøet med storm i 1999 med mer erfaring fra de store motorsportligaene enn de fleste andre nykommerne. I sin debutsesong tok han tre seire. Deretter pekte han nese av den vanlige andreårsnedgangen med seks nye seire i 2000. I 2009 begynte han på et nytt kapittel i karrieren ved å forlate sitt daværende lag og bli kombinert eier og sjåfør hos Stewart-Haas Racing. Tony Stewart er i en eliteklasse av sjåfører etter å ha tatt den tredje seieren i Cup Series-mesterskapet i sin karriere i 2011 og uovertrufne fem seire i de ti konkurransene i Chase for the NASCAR Sprint Cup. Han er den eneste sjåføren som har klart å vinne NASCAR-mesterskap under tre forskjellige sponsorer – Winston i 2002, Nextel i 2005 og Sprint i 2011. Han er itillegg den eneste i historien som har klart å ta vinne et mesterskap i både IndyCar og NASCAR.

Fødselsdato - 20. mai 1971
Titler – 2002, 2005, 2011 (NASCAR sammenlagtseireNettside)
tonystewart.com

Kevin Harvick

Kevin Harvick

Enhver fordel man kan ha i kvalifiseringen er definitivt verdt å ta med seg. Jeg føler vi har en fordel med Mobil 1 smøreoljeteknologi.

Kevin Harvick har tatt seieren i NASCAR Sprint Cup-serien godt over et dusin ganger, medregnet seiere i prestisjefylte Daytona 500, Coca-Cola 600, Southern 500 og Brickyard 400 – han er altså en fullblods NASCAR-sjåfør. Kevin vant hele Sprint Cup-seriemesterskapet for første gang i 2014, og tok andreplassen i 2015, så han bidrar med podietoppende talent og erfaring i Stewart-Haas Racing-teamet.

Født – 8.desember 1975
Titler – 2014 (sammenlagtseier i Sprint Cup-serien)
kevinharvick.com