Norge
Mobil 1

Porsche Mobil 1 Supercup

Ved begynnelsen av 2007-sesongen ble Mobil 1 tittelsponsor for Porsche Mobil 1 Supercup, verdens raskeste og mest prestisjetunge en-modellsmesterskap. Vi setter vår stolthet i ikke bare å være leverandør, men også en integrert del av bilene. Dette gir oss en enestående anledning til å ta det vi lærer og bruke det direkte på veien.

Motorkapasitet 3,8-liters flat boxermotor med seks sylindre utvikler 331 kW (450 hk)

Vekt 1200 kg

Racerbil: Porsche 911 GT3 Cup

Porsche 911 GT3 Cup er en smidig racerbil med 450 hestekrefter som er nært beslektede med Porsche 911. Den utgjør en plattform for utprøving av Mobil 1-produkter som er beregnet for baneløp, slik at de kan optimaliseres til å fungere enda mer effektivt på veien. Kunnskapen og ekspertisen vi tilegner oss fra arbeidet med verdens raskeste sportsbiler går direkte inn i våre veiprodukter.

f1-car-face-on

Porsche Supercup-motoren: 450 hk Porsche 911 GT3 Cup

Mobil 1-teknologi

Porsche Mobil 1 Supercup er helt ideell når Mobil 1-ingeniørene skal utvikle avanserte motoroljer. Ingeniørene kan ta det vi lærer i motorsport og bruke det direkte på utvalget vårt av veiprodukter. Vår ekspertise på banen brukes altså direkte i vårt arbeid på veien.

Bruce Crawley ExxonMobil Motorsport Technology Manager

Vi utvikler Mobil 1racingolje i det samme laboratoriet som alle våre kommersielle produkter, og folkene våre veksler mellom de to programmene. Enkelte ingredienser prøver vi først ut på racerbanen, og legger dem senere til våre kommersielle Mobil 1-produkter. Motorsport flytter grensene for teknologien vår.

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

Laget

Lagene i Porsche Mobil 1 Supercup er helt avhengige av gjennomført kvalitet og en svært høy grad av driftssikkerhet for alle delene på racerbilen. Porsche Supercup avholdes i alt slags vær over hele verden, fra heten i Midtøsten til kulda ved Nurburgring i Tyskland, og Mobil 1 sørger alltid for driftssikkerhet og best mulig ytelse for alle racerbilene som deltar. I tillegg til Porsche Mobil 1 Supercup er det 20 andre konkurranser rundt om i verden, fra New Zealand, Australia, Japan og Kina til Brasil, USA og mange flere land i Europa, og alle bruker de Mobil 1.

harmut

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

Nøyaktig samme motorolje blir brukt i racerbilen som i en vanlig produksjonsbil

Hartmut Kristen begynte hos Porsche i 1983, og avanserte raskt gjennom selskapet. I 1994 fikk han ansvaret for kundesport og ble involvert i spesialbil- og racerbilprosjekter. I 2004 ble Hartmut Porsches sjef for motorsporten, hvor han bygger på Porsches omfattende og strålende arv innenfor motorsporten.